Overslaan naar inhoud

Wat kun je verwachten?


1.Persoonlijk kennismaking

We leveren maatwerk. Daarom begint een traject bij ons altijd met een uitgebreide kennismaking met de opdrachtgever én gesprekken met medewerkers uit de organisatie. Zo kunnen we een goed beeld vormen van wat er speelt en een relevant aanbod doen. Trainingen geven om het trainingen geven is voor niemand leuk.

Een voorbeeld:
De opdrachtgever komt met de vraag hoe ze mensen pro-actiever kan krijgen. De leidinggevenden moeten constant alles voorkauwen en komen niet meer toe aan hun eigen werk. In de kennismakingsgesprekken met medewerkers blijkt dat het niet duidelijk voor hen is wat hun rol is en waar ze zich wel/niet in kunnen mengen. Ook horen we dat ze het lastig vinden om dingen te opperen, uit angst om dom over te komen. Er heerst mogelijk meer een angstcultuur, waardoor we aan de slag moeten met de leidinggevenden i.p.v. met trainingen voor medewerkers. 




+

2. Themasessies

De themasessies worden speciaal gemaakt voor jouw organisatie. Het doel is dat alle deelnemers een gezamenlijke, (wetenschappelijk) gefundeerde taal spreken over de uitdaging waar jullie mee kampen. De doelgroep wisselt afhankelijk van het vraagstuk: de directie, het management, HR professionals of uitvoerende teams.

Een voorbeeld:
De uitdaging is om mensen nieuw gedrag te laten vertonen in het licht van de nieuwe toekomstvisie van het bedrijf. Leidinggevenden krijgen een (of meerdere) themasessies over hoe gedragsverandering werkt, over het scheiden van aanspreken op persoon vs. rol en hoe je mensen werkelijk intrinsiek kunt motiveren. 

+

  3. Intervisie sessies

Op elke themasessie volgt een intervisie sessie. Wanneer je namelijk iets abstract begrijpt, leidt dat nog niet automatisch tot ander gedrag in de praktijk. In groepen worden jullie begeleid om het geleerde toe te passen op eigen casuïstiek. Zo komt er werkelijk nieuw gedrag op de werkvloer.

Een voorbeeld:
Wanneer het gaat over hoe je mensen werkelijk kunt motiveren, wordt er een casus behandeld waarin een leidinggevende een medewerker had gevraagd om een taak te vervullen. Deze medewerker meldde zich de volgende dag voor onbepaalde tijd ziek. Hoe had de leidinggevende dit mogelijk anders kunnen aanpakken?

+

4. Individuele coaching

Na elke themasessie vindt er ook individuele coaching plaats. Gedrag is namelijk niet altijd om te buigen door te wéten wat je moet doen, maar ook door te kijken naar waaróm jij het nu doet zoals je doet. Door helder en tijdig te zien wat je aan het doen bent, kun je in het vervolg ook andere keuzes maken

Een voorbeeld:
De betreffende leidinggevende onderzoekt waarom zij de taak zo dwingend bij de medewerker had neergelegd. Er blijkt een opgebouwde irritatie te zijn bij de leidinggevende, die zij niet tijdig heeft geuit. Ze vindt het lastig om feedback te geven, omdat ze bang is dat mensen haar niet aardig vinden en ze dus geen overwicht meer heeft. In de individuele coaching wordt dit gedragspatroon doorbroken, zodat in de toekomst spanning niet onnodig hoeft op te bouwen tot een kookpunt.


&

5. Borging - Het Oplaadpunt

Gedragsverandering gaat niet over één nacht ijs. Wanneer de bovengenoemde sessies klaar zijn, is het niet per definitie gelijk allemaal anders. Er is integratie tijd nodig. Volgend op de afronding van het inhoudelijke traject bieden we nog een online inloopspreekuur met tijdvakken van 30 minuten. Hierin kunnen alle vragen gesteld worden die het effect van het traject bestendigen. 

Een voorbeeld:
De leidinggevende heeft 3 maanden na het traject weer een situatie waarin ze merkt dat ze feedback vermijdt. Ze boekt een moment bij het Oplaadpunt en legt de situatie voor. In de sessie pakken we terug op wat we eerder hebben besproken en zoeken we samen naar de juiste woorden om het toch bespreekbaar te maken. De leidinggevende gaat weg uit het gesprek met concrete handvatten voor de situatie. 

Vragen?

Misschien wordt jouw vraag hieronder al beantwoordt.

Nee. We bieden ook losse masterclasses, trainingen en individuele coaching aan, maar voor een werkelijke verandering op organisatieniveau is het hele pakket nodig.

Om je organisatie flexibel te houden, adviseren we om na te denken over 3 cycli per jaar (1 themasessie, 1 intervisieronde en 1 ronde individuele gesprekken). Per cyclus kijken we wat de focus moet zijn, zodat het nauw aansluit bij wat er in de praktijk gebeurt. 

Zie het als een doorlopende bedrijfsAPK, die ook werkelijk leidt tot concrete gedragsverandering.

Voor themasessies plannen we 3 uur in de agenda's.
De intervisiesessies duren 1,5 a 2 uur per groep (max 8 deelnemers).
Individuele coaching duurt 60 minuten per gesprek.

Wat als we je zeggen dat je met 0,5 - 1% van je jaaromzet je hele organisatie flexibel en wendbaar kunt houden? Nou, dat is ongeveer waar je rekening mee moet houden. 

We zien helaas heel vaak dat er trainingen en/of coaching wordt gegeven gericht op de symptomen, in plaats van op de kern van het probleem. Dit kost je veel geld én het levert ook veel frustratie op. Wij werken aan de kern, waardoor er ook écht wat veranderd en het dus de (financiële en tijds-) investering waard is.

Daarnaast werken we als collectief met diverse expertises. Hierdoor kunnen we veel vraagstukken met onze eigen psychologen beetpakken en begeleiden. We zorgen voor uitgebreide interne overdracht, zodat er geen kostbare informatie verloren gaat en alles wat er wordt aangeboden naadloos op elkaar én de rode draad van de organisatie aansluit. 

Tot slot zijn we ook gewoon heel leuk. :-) Doortastend, maar benaderbaar. Zwaar op de inhoud, licht in de vorm. Onze aanwezigheid op de werkvloer geeft vaak al meer ontspanning.

Veelgestelde vragen

We houden van transparantie, dus hopelijk krijg je met deze vragen een helder beeld. Zo niet?

Stel je vraag dan hier